hits

Allergisk for midd? Her her redningen:)

Er du allergisk for denne krabaten så er det jommen ikke greit å være deg. Midd finnes overalt, fra stuetepper og sofa, til det aller verste, senga di. 

Middallergi oppstår oftest i barndommen, men som alle andre allergier kan du selvsagt også bli allergisk som voksen. Dette er en allergi som har økt de siste årene. Mye pga for tette og varme hus, som igjen har skapt et perfekt miljø for denne krabaten. Den lever av døde hudceller dvs. flass.  Jo mer flass, jo flere midd!!., 

Du tror kanskje det er midden selv du ikke tåler? Nei, det er avføringen deres du blir allergisk for. Når de skal gjøre fra seg, går de under lakenet, og gjør fra seg på madrassen din. Derfor er det viktig å ALLTID støvsuge madrassen når du skifter på senga. Om du bare tar lakenet av, er det like mye avføring under der. 

Har du midd allergi så er hygiene en viktig del, men for mange absolutt ikke nok. Du går på allergitabletter hver dag året rundt, men heller ikke det er nok, hva gjør man da?

I år kom redningen, da kom smeltetabletten Acariax på blå resept. Det er en tablett som du hver dag i 3 år legger under tunga, og som vaksinerer deg for midd. Denne tabletten gjør at du etter endt behandling skal oppnå forbedring av symptomene dine. 

Så er du mellom 18-65 år, og har en positiv prikktest, altså allergitest, eller har testet positivt ut på blodprøver hos legen din så kan du få dette på blå resept. Snakk med legen din, han kan hjelpe deg med dette!

Lykke til 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv