"Neida, du er frisk som en fisk!".. 

Det å jobbe i helsevesenet, og samtidig være mamma, medfører ofte litt problemer. Ikke at foreldrerollen gjør jobben vanskelig, men greia å tro og se ditt eget barn kan av og til være en liten utfordring

Vi som helsearbeidere vasser i problemstillinger som du som vanlig mann i gata ikke ser. Vi står midt oppe i kriser, når du spiser middag. Vi tørker svette og tårer fra gamle kinn, når du sover. Vi skal se, kjenne og være 100% tilstede når vi er på jobb.

Når poden sitter i sofaen og klager og vondt i halsen sukker vi litt. Vi skal lage middag, og vaske klær. Kriseberedskapen ble lagt igjen på jobb når vi tok av de hvite klærne. Der hjemme eksisterer ikke det, nemlig! 

Ikke det at vi uforsvarlig, men vi vet hvor mange mennesker det er på legekontorene og på legevakten. Vi vet også at det er mange der som ikke trenger å sitte der. Vi skal altså IKKE fly ned de dørene! Det er rett og slett HELT unødvendig! Her skal det ventes å se. Vi sier "sett deg i sofaen og slapp av litt. I morgen er du frisk som en fisk. Dette går over. Det er helt sikkert bare en liten forkjølelse"

Når vi da endelig reiser til lege tenker vi fortsatt at dette er unødvendig. Herregud, ungen spiser is og kjeks, men fortsatt klager poden over halsen. Det å føle at man kaster bort tiden til legen ligger der å murrer. 

Så blir det altså vår tur inn. Fortsatt ligger kriseberedskapen igjen på jobben. Dette her er sikkert ikke noe.

Det viser seg at streptokokktesten er skyhøy og CRP er stigene. Halsbetennelse gitt...Jøss! Vi tror nesten ikke det er sant. Det er visst ikke bare kriseberedskapen vi la igjen på jobben. Vi la visst igjen begge øynene, og jommen ørene med! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits