Pollenallergi? Her kommer noen tips!

Varsel for torsdag 27.04.2017 og fredag 28.04.2017:

Klikk på område eller
pollentype for detaljer.
  Or Hassel Salix Bjørk Gress Burot
To Fr To Fr To Fr To Fr To Fr To Fr
Østlandet med Oslo                        
Sørlandet                        
Rogaland                        
Hordaland                        
Sogn og Fjordane                        
Møre og Romsdal                        
Indre Østlandet                        
Sentrale fjellstrøk i Sør-Norge                        
Trøndelag                        
Nordland                        
Troms                        
Finnmark                        
  Ingen spredning   Beskjeden spredning   Moderat spredning   Kraftig spredning   Ekstrem spredning

 Pollenvaslingen i dag og i morgen. Se rødt for Østlandet for bjørka.  

 

Vi er i gang med årets pollenseson som blir beskrevet som en av værste på lenge. Det er mye pollen i luften, takket være vinden som blåser fra alle kanter. I den er det flust av støv, pollen og grus.

Disse småpartiklene setter seg i bronkier og slimhinner og lager problemer - store problemer. Du nyser, klør og øynene renner som besatt. Man blir trøtt, irritabel og uopplagt. 

Om det er en trøst så har de fleste det slik nå. Småstøvet irriterer også meg, selv uten allergi. Det store spørsmålet er; - Hva søren gjør du nå? 

Nå er jo allergitabletter et must. Har du det ille er det lurt å denne perioden å ta to. En om morgen og en før du legger deg. Dette fordi du er trøtt nok, og to tabletter på en gang gjør det vondt verre.

Du bør også ta kontakt med fastlegen din. Han kan skrive ut Predisolon tabletter, 20 mg, som du tar en av på de verste dagene. Det er MYE lurere å ta en slik tablett istedenfor kortison sprøyte som har mye bivirkninger. Les innlegget om pollensprøyta her.

Er det øyne og nese som er en av de tingene som er ille, kom det for en stund siden en nesespray med allergimedisin i seg. Den er det mange som har fått ett nytt liv med å bruke. Husk her, som ved alle nesesprayer, at du bruker motsatt hånd til motsatt nesebor. Da treffer du riktig, og kan slippe neseblødninger.

Nå er det jo forsent, men igjen vil jeg slå ett slag for vaksinasjon. Det å vaksinere seg for bjørk og gress er langtekkelig, men vel verdt det! Dette kan fastlegen din sette på deg, om de hadde giddet. Poenget er at veldig få fastlegekontor gjør dette, uten at jeg forstår hvorfor!

 Allergivaksinasjon kan du lese om her

Lykke til. og tvi tvi :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits