Pass deg! Storebror ser deg!

 

  
 

Klokken er 03 på natta. Jeg våkner av en idiotisk drøm, og for å tenke på noe annet tar jeg frem mobilen. Det lyser grønt på profilen din. Jøss, er du pålogget nå? Ha gjør du? Hvem snakker du med? Snakker du i hele tatt med noen? Hvorfor sover du ikke?

Dette er et klassisk eksempel på stalking, eller nyskjerrighet om du vil. Poenget mitt er at jeg kan se, om jeg vil, det meste av hva du bedriver.

Definisjonen på en stalker er rett og slett en som forfølger deg. En plageånd. Stalking blir ofte sett på som galskap, slik som i filmen "Farlig begjær" Den var vel i overkant kanskje. I hvert fall senen med kniven i badekaret, men det skjer det også. Bare ikke så ofte! 

Du har helt sikkert også en stalker, men nå trenger de ikke lenger gjemme seg i hagen din for å spionere på deg. Nå kan de logge seg inn på Facebook, eller Instagram for å se hva du gjør.

Du kjenner stalkeren din. Det kan være kjæresten, samboeren, vennen, naboen, mannen eller kona di. På norsk heter det sjalusi. Det er skjelden en totalt fremmed stalker deg. Da er vi tilbake på galskap igjen. 

Som jeg startet med så ser jeg hva du gjør til enhver tid. Massanger lyver ikke om når du sist var innlogget. Den teller minutter siden sist du logget deg inn. Om du sier noe annet så lyver du, eller så må du få byttet passord fortere enn svint. - Fordi da er du rett og slett hacket!

På rullegardinen på en pc kan jeg se kommentarene dine, og dine nye venner. Har du på stedsinnstillingene på Facebook, så ser jeg hvor du er. Jeg vet hvor du befinner deg - til en hver tid! 

Instagram forteller meg hvilken bilder du har likt og hva du har kommentert. Jeg ser hvem du har lagt til som følger, og når det har skjedd. Jeg har totalt oversikt over deg, uten at du selv tenker over det.

En sjalu x, y eller parasitt kan kontrollere deg. Det grønne lille lyset forteller meg alt. Du sover ikke nei, men hvorfor svarer du ikke da? Kanskje jeg må stå i hagen likevel - bak et tre....

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits