Nei, jeg kan ikke stelle deg gamle mann. Det er Ramadan!

 
Kun for illustrasjon

Jeg var på besøk hos en gammel dame på ett sykehjem forleden. I dagligstuen hvor hun satt telte jeg syv mannlige beboere. Jeg så også at flere av pleierne brukte hijab, og regner da med at de også praktiserer Ramadan. 

Hijab er som vår tids skaut. Du skal altså dekke til håret, hals og nakke slik at ikke menn utenom familien kan se det. Akkurat slik hadde vi det her for flere ti år siden også. Var du en gift kvinne måtte du gå med skaut for å være tekkelig.    

Altså for meg kan folk gå med bøtte på hodet om de vil. Jeg kunne liksom ikke bry meg mindre, men jeg ser problemstillingen som dukker opp. Jeg har, som nevn før, jobbet på sykehjem. Jeg har jobbet med jenter med hijab, men det var ikke hodeplagget som var problemet den gang. Det var regionen deres.

Ramadan var det som fikk oss "ikke skaut folk" til å puste og pese litt ekstra. Under denne fastetiden kunne ikke noen av jentene vaske eller stelle menn. De var trøtte og uopplagte etter å ha vært oppe halve natta for å lage mat til mennene i familien. De var sure, og ikke så lett å ha med å gjøre heller.  

I ett team, som man er på ett sykehjem, er dette ett aldri så lite problem faktisk. Ikke det at vi andre ikke kan jenke oss en gang eller to, men fastetiden varer jo i 4 uker!!! Det blir en vanskelig kabal å legge, da de fleste som jobber på sykehjem i dag, og som bruker hijab, følger Ramadan. De mannlige beboerne på sykehjemmet kan da ikke vente med å bli vasket  på 4 uker?  

Jeg tror den vanlig mann i gata gir blaffen i om folk flyr rundt med hijab eller bøtte. Greia mi er at jobber du ett sted, så kan du heller ikke nekte å vaske en mann, selv når det er Ramadan! Om dette er ett problem for deg, ja, da kan du feks plukke jordbær? 

2 kommentarer

Lilly

22.04.2017 kl.20:05

Enig. Hvis du ikke kan utføre jobben du er ansatt til, skaff deg noe annet.

astmaogallergi/Monica's blogg

22.04.2017 kl.20:11

Lilly: Dette gjelder ikke bare her, men i alle andre jobber også, uansett religion eller jobb. Må andre overta jobben din fordi du har en "greie" for ikke å gjøre det - ja, da bør du finne deg noe annet!

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits