Vi må være tjukke i hue! 

I går kveld viste Brennpunkt dokumentaren "Lykkelandet" på NRK. Jeg har så lyst til å si - Hva var det jeg sa?, og jammen i meg sier jeg det også. 

Jeg har skrevet om tiggere fra Romania før. Jeg har skrevet om, slik programmet også viser, at gir du de penger så finansierer du kriminalitet. Organisert sådan! Du tror kanskje du er snill? Du er snarere tvert i mot. Du er med på å finansiere at dette kan fortsette! Hvor riktig er det? 

Jeg vet at Romenere selger dop til ditt barn på gata. Jeg vet de tigger penger med en hånd, og selger piller med en annen. Det vet jeg fordi akuttmottaket er fult av ungdom som har spist slike piller- hver eneste helg. Likevel gir du de en slant når du går forbi? 

Jeg har selv sett at en tigger kastet bananene tilbake på en gammel dame som hadde kjøpt de til han på butikken. Han ville ikke ha bananer, han ville ha penger! Likevel gir du penger til han? 

Det som politiet i Bergen sa, ganske så krystallklart, var at det er INGEN fattige romenere som kommer til Norge for å tigge!. De er organisert de som sitter her. De legger ut på sin egen Facebook side hvor mye penger de tjener på tigging. De bader i penger - dine penger, likevel gir du? 

Jeg er hoppende glad for Brennpunkt sin dokumentar. Dette beviser at jeg hadde rett, og at jeg IKKE er rasistisk som hevder det! 

Så ta av skylappene dine. Gå å gi pengene dine til noen som ikke sitter der med Iphone 7 og røyker ferdig røyk. Gi pengene dine til de som virkelig trenger det!! 

2 kommentarer

Lilly

19.04.2017 kl.20:56

Er gjerne sånn at helsepersonell og ungdommen fanger opp ting først. Men ingen vil liksom tro på ungdommen. Og helsepersonell har jo taushetsplikt. Det lønner seg å høre på ungdommen. De er ute til aller døgnets tider og ser alt. Når det er sagt, alle med litt mellom øra forstår vel at ingen fattige har råd til iphone og dyre sko og bil. Fattige nordmenn har ikke råd til iphon, dyre sko og bil. Hvordan skal fattige rumere ha råd til iphone, dyre sko og bil da.... På tide å se realitetene i øynene ja.

astmaogallergi/Monica's blogg

20.04.2017 kl.06:24

Lilly: Nei, det er jo sant.. hvorfor har de råd til det? .... Men når det er sagt sitter jeg med en litt kvalm følelse i munn i dag. Så på nyhetene i går hvordan rumenerne ble behandlet i Bergen i går. Altså, selv hvor feil alt er så skal INGEN oppleve å bli spyttet på, slått eller sparket etter. Det er det ingen som fortjener! Folk må ta til vettet! Bare slutt å gi penger - så enkelt og greit er det!

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits