Folkeskikk - det har du visst ikke ... herregud !


 

 

Jeg ser at jeg kommer ofte tilbake til folkeskikk... og grunnen er enkel - det er jækla mange der ute som ikke eier det! 

Det som er det mest faretruende med det hele, er at disse uten folkeskikk, jobber i service bransjen. Være seg butikk, eller andre steder med tilgang til mye forskjellig folk! 

Ok, jeg har nevnt det før, men må tydligvis nevne det igjen! Lider du allergi eller astma/ kols så hoster du. Du er tett i det meste av nese, øyne og ører, MEN, du er altså ikke smittefarlig !!! Jeg er så utrolig lei av å måtte si dette til folk der ute! 

I dag fikk jeg en historie fra en dame jeg setter umåtelig stor pris på. Hun har hatt lungekreft og derfor ikke særlig sprek i pusten. Hun hoster også vet du. Helt naturlig det. 

I dag var hun i butikken, og  der kommer du da seilende inn fra siden. Mens hun hoster i lommetørkler sitt sier du - " Ærsj, slike som deg skulle holdt seg hjemme! Du har ingenting i butikken å gjøre! " 

Du derimot går på jobb med 39,2 i feber, og om du smitter andre tenker du ikke på, fordi du ikke kan være borte fra jobb. Du leverer barna dine i barnehagen alt for tidlig etter omgangssyken fordi du har en slik viktig jobb! Du venter for søren ikke 48 timer, men du forventer at alle andre gjør det! 

Stopp opp' a! Jeg/vi med astma, allergi eller kols er ikke smittefarlig selv om vi hoster, nyser eller er tette! Nå må du ta deg sammen! Dette er ingen smittsom sykdom! Om du kan prøve for å sette deg inn den følelsen det er for den som ikke klarer å puste å gå inn i butikken, hadde det vært fint! Det hjelper lite at du slenger med leppa om hostingen vår. 

- og du som sitter i kassen. - tenk deg bittelitt om før du snakker til hele køen om hvordan jeg har det. Det vet du faktisk ikke, for om du hadde hatt allergi/astma/kols så hadde du holdt kjeft! 

 

2 kommentarer

Lilly

08.04.2017 kl.13:40

De fleste som hoster, hoster ikke i lommetørkle eller i feks hendene eller armen sin. De fleste hoster rett ut i lufta. Det er fler og fler resistente bakterier. Dette vet folk. Jeg er ikke for å slenge med leppa når folk hoster fordi en vet aldri om de er kronisk syke eller har infeksjon. Derimot er jeg for at de som hoster må vise folkeskikk og ikke hoste rett. Det er noe som heter dannet oppførsel. Det betyr å ikke hoste uten å dekke munn med noe. Det betyr også å IKKE slenge med leppa. Det går an å vise hensyn begge veier.

astmaogallergi/Monica's blogg

09.04.2017 kl.21:46

Lilly: Selvsagt! Det er jeg jo helt enig i.. jeg har vel også sittet på bussen og følt hvordan "dusjen" plutselig spres utover ansikter mitt... Det jeg liksom skal frem til er at folk tror du er spredalsk når du hoster - i lommetørkle, vel og merke, og det er vi jo ikke'!
Respekt begge veier, sier jeg HURRA til :)

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits