Du huseier, har du mistet all folkeskikk? 

Som leietager er man prisgitt de du leier av. Det å bo i en kjellerleilighet, hvor eieren bor over er i mange tilfeller en utfordring. Det å gi og ta går begge veier mener jeg, men i mange tilfeller er det ikke slik. 

Du som leier leiligheten under må tåle mer. Du må finne deg i at når de over deg har fest, så har de fest. Du må finne deg i at de plutselig kan "vandrer" rundt i din leilighet også, selv når du ikke er hjemme. Det er jo tross alt de som eier den. 

Jeg vet jo at dette ikke er lov, men det gjøres! De har liksom all rett, bare fordi de eier huset. En leietager med " sjefen" over hodet har liksom mister all rett. 

Vel, nå vet jeg at det å ha en leietager ikke alltid er like greit, men nå er det slik at du har valgt å leie ut deler av huset ditt, så må du også tåle at det bor folk der. Hensyn går begge veier, etter mitt skjønn! 

Om så leietakeren bestemmer seg for å flytte, er det selvsagt rett og rimelig at man vasker etter seg. Men hvor grensen for hva er riktig vask? Skal man pålegge noen å dra frem dusjkabinnettet og vaske bak der? Skal man skru opp platen på fronten av komfyren? Går man ettter med pekefinger på lister og sier: "Hmmmm, dette er her var lite greit?"

En grei regel er vel at du vasker så godt du kan, men så er det dette med godt nok da. Hva er godt nok? - og blir det noen sinne godt nok? 

Depositum er god ting. Den er grei både for den som leier, og for den som leier ut. Det er en garanti om noe skulle gå skjeis, så har man de pengene. 

Greiea er vel at når du flyttter fra et sted så skal depositumet betales tilbake i sin helhet, om alt er på stell. Min oppfatning i flere tilfeller er at dette holdes tilbake av urimelige årsaker. 

Du, som eier hus og som leier ut deler av det! Ha kardemommeloven friskt i minne :"Det du vil at andre skal gjøre mot deg, skal du gjøre mot dem"

Ingen dum lov dette! Heia Torbjørn Egner! 

 

 

6 kommentarer

Brumle

15.03.2017 kl.23:30

Depositum skal stå på depositumkonto på leieboers navn, det er vedkommendes penger og skal på vedkommendes selvangivelse, - og det kan ikke holdes igjen urimelig lenge av banken, nei. Det er visse regler som gjelder for å få dem ut. Er utleier vrang og ikke vil skrive under, så kan leieboer kreve dem utbetalt etter visse regler. Dersom utleier ikke vil, må han/hun foreta seg visse rettslige skritt innen en viss frist, ellers betaler banken penga til leieboer likevel. Det er derfor megaviktig at en leietaker ikke godtar at depositumpenger står på noe annet enn en depositumkonto i vedkommendes eget navn!

astmaogallergi/Monica's blogg

16.03.2017 kl.07:44

Brumle: Så bra! Tusen takk :)

Rita

16.03.2017 kl.07:46

Er nok mange rare folk. Både som eiere og leiere! Synes kommentaren over her var bra! Er nok mange som ikke ante det!

astmaogallergi/Monica's blogg

16.03.2017 kl.07:47

Rita: Hei!! Ja, sant! Viktig dette her!

Ann

28.03.2017 kl.14:13

Den du leier av kan ikke bare tilbakeholde depositumet. Jeg fant denne artikkelen om depositum

på husleie.no:

"Når leieforholdet opphører er det tid for å avslutte kontoen. Leieboeren kan levere inn et krav til banken om at kontoen skal gjøres opp. Da vil banken sende beskjed til utleier om dette og denne har fem uker på seg til å fremsette et skriftlig krav, dersom han mener at han skal ha utbetalt deler av eller hele beløpet. Det kan også være utleier som sender krav til banken når leieforholdet er opphørt for å kreve å få utbetalt penger fra depositumskontoen."

astmaogallergi/Monica's blogg

02.04.2017 kl.10:34

Ann: så bra! Takk!

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits