Tror du barnet ditt lyver? 

Pappas nye kjæreste står der foran den lille jenta. Hun er sint, sur og passe rasende  "Hva er det med deg? Du bare later som du er allergisk. Du reagerer ikke på moren din sin hund, men mine katter, de tåler du liksom ikke. Hæææ?"'

Jeg har skrevet om dette før, men det ser ut som om at temaet aldri kan bli snakket nok om. Det ser ut som om noen aldri kan forstå det, derfor skal jeg nå prente det inn i hodet ditt med te-skje! 

Alle som har en allergi for pollen eller dyr kan forstå hvor forferdelig det er. Man blir trøtt, uopplagt, sløv, får influensafølelse, og man klør i både ører, munn og ikke minst øyne. 

Tilbake til den lille jenta. Jo, hun tåler nok sin mors hund fordi den er hun oppvokst med, og har blitt noe vi kaller sensiblisert mot. Kattene derimot er noe annet. For det første er katt et sterkt allergen. Faktisk noe av det sterkeste vi har

For det andre er disse dyrene "nye" for den lille jenta, og for selv om hun har blitt bedre av allergien sin generelt, kan kattene løse ut allergi på nytt. Hun kan også få pusteproblem og astma av det. 

Det som er det forunderlige, i dette tilfelle, er at pappaen ikke skjønner det heller. Han tror at datteren spiller, akkurat slik kjæresten hans gjør. 

Du vet, kjærlighet gjør blind, og i dette tilfelle er det slik. Far er stokk døv, blind og fryktelig sløv. Han er oppover ørene forelsket i sin nye kjæreste, og at hun har to katter som datteren reagerer på, driter han regelrett i. Han tar det personlig, akkurat slik kjæresten hans gjør. 

Dette er et et klassisk eksempel jeg hører om flere ganger pr. måned. Jeg blir like overrasket over at dette forekommer hver gang. Hvordan er det mulig? Hvordan er det mulig å gi så utrolig blaffen i ditt eget barns helse på denne måten?

Det MÅ da være mulig å tenke bittelitt lenger enn sengekanten, eller? 

2 kommentarer

Lilly

26.02.2017 kl.10:00

Folk forstår vel alvoret først når barna får allergisk sjokk og enten dør eller havner på overvåkningen på sykehuset. Allergi kan også utvikle seg over tid. Ved stadig tilbakevendende forkjølelse, bør foreldre teste for allergi også. Å ignorere allergi kan gi dødelig utgang. Alvorlig allergi er en oversett sykdom. Det er svært få som forstår eventuelle konsekvenser.

astmaogallergi/Monica's blogg

26.02.2017 kl.10:05

Lilly: Det er en oversett problemstilling, ja. Det jeg synes er så forunderlig er at foreldre lukker øynene. Hvorfor? Tror man virkelig at barnet lyver? Nå kan det hende det skjer også, jeg sier ikke det, men altså i de fleste tilfeller er det alvor.

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits