Har du slått deg, eller blitt slått? 

Jenta som sitter foran meg har mørke øyne og ravnsvart hår. Hun er nydelig, og jeg kan ikke annet en å misunne henne litt den fargen på huden. Den er gyllen mens jeg sitter der så hvit at jeg er på kanten til å være blå. 

Jenta er fra et land hvor solen stort sett skinner. Det er i hvert fall det bildet jeg har i hodet. Hun snakker gebrokkent norsk, men fult forståelig likevel. Hun forteller om tiden sin i Norge og hvor mye hun savnet barna som var igjen hjemme i landet hun reiste fra. Hun forteller om mannen som er norsk, og deres kamp med å få barna hit. 

Når de endelig lykkes med dette er det vinter i kalde Norge. Barna fra solens land har aldri sett snø, eller ski. De elsker dette kalde og hvite som ligger på bakken. Alt er fryd og gammen.

Etter et knapt halvt år i Norge begynner barna på skole. Alle skjønner at det er vanskelig. De er små, og dette språket vårt er vanskelig. Likevel klarer de seg bra, helt til det fatale skjer. 

Barna har fått ski til jul, og i pur glede tråkker de seg oppover bakkene. De ramler og detter. Reiser seg, og detter igjen. Både rumpe og knær for hard medfart. På skolen ser læreren stumpen til den yngste. Den er gul og blå etter mange fall på et hjemmesnekret hopp. 

Spørsmålene hagler over den lille. "Har du slått deg, eller blitt slått?" Den lille som absolutt ikke skjønner forskjellen på dette, svarer JA på alt. Bekymringsmeldingen fra skolen er et faktum! 

Så fort kan meldingen komme, og jeg rister litt på hodet av alt sammen. Den lille skjønte ikke forskjellen på disse ordene våre, og det fikk fatale følger.

Det store spørsmålet mitt er: Skal det virkelig ikke mere til? 

#barn #skole #familie #slått #ski #vinter #bekymringsmelding

2 kommentarer

Rita

15.02.2017 kl.07:04

Det er ikke alltid like lett for skolen heller.... De har jo tross alt hatt sine saker hvor de IKKE har grepet inn når de burde. Skjønner at det blir vanskelig

astmaogallergi/Monica's blogg

15.02.2017 kl.07:07

Rita: Selvsagt, men moralen her er vel å snakke med foreldre først, kanskje? Og ikke minst være sikker på at denne gutten forstod hva han svarte ja på..

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits