Kjæresten postet nakenbildene på nett.. 

Rebekka er 17 år når hun møter kjæreste sin for første gang. De to blir fort ett par, og hun føler hun svever. Hun har funnet mannen i sitt liv. Ikke bare er han kjekk, men han elsker det samme som hun, å ta bilder.  

De to tar bilder av alt, og da mener jeg ALT! De tar bilder til og med på soverommet. De ler og kniser mens det knipses. Det ene bildet etter det andre blir tatt. Ikke en gang tenkte hun på konsekvensen dette ville ha for henne...

Så tar kjærligheten slutt. Det blir stygt mellom dem rett og slett. De sårer hverandre begge to med både ord, og ikke minst bilder. Han gjør der styggeste her. Han blir medlem av en "gutteklubb" på nett og legger ut bilder av henne der. Hun derimot aner ikke noe... ennå...

Så går bomben av. Flere folk har delt bildene av henne, tatt fra soverommet i situasjoner som absolutt er private. Hun er bokstavelig talt kledd naken. Alle vet hvor fort delinger på nett skjer. I løpet av to timer var bildene delt tusenvis av ganger.

Denne jenta er i dag langt nede. Hun er sykemeldt og deprimert, og hun tør ikke gå ut. Hun føler skam og anger, men får ikke stoppet det. "Gutteklubben" er i dag fjernet fra nettet, men jeg vet det eksisterer nye nettsteder hvor bilder fortsatt deles. 

Kjenner du, eller har dette skjedd deg ta kontakt her: 

Tjenesten slettmeg.no kan hjelpe

Den norske tjenesten Slettmeg.no driftes av Norsk senter for informasjonssikring (NORSIS), og spesialiserer seg på å hjelpe privatpersoner med å få fjernet uønsket informasjon fra nettet.

9 kommentarer

Charlotte

11.02.2017 kl.22:12

Fælt at det er så enkelt !!

astmaogallergi/Monica's blogg

11.02.2017 kl.22:59

Charlotte: skikkelig ekkelt... fy a meg!!!

Brian

12.02.2017 kl.04:41

Ja - verden er et farlig sted, og det burde være all grunn til å være redd. I ethvert forhold vet man aldri hva partneren kan finne på når forholdet er slutt. I enhver dusj du går inn i, kan det være gjemt et mikrokamera som tar bilder av deg. Eller tenk om noen tar et bilde av deg på gaten, photoshopper ansiktet ditt på en annens nakne kropp, og sprer bildet videre. Tenk om noen tar et bilde av deg på stranden. Tenk om noen sprer disse bildene videre på et sted der man ikke har oversikten. Tenk om. Tenk om. Tenk om. Ikke rart folk sliter psykisk når smarttelefonen som er koblet til dette skumle Internettet utgjør kjernen i livet deres.

Ja, verden er et farlig sted, og det burde være all grunn til å være redd i stedet for å se seg i speilet og si "Jeg gir blaffen. Livet mitt er nemlig altfor dyrebart til at jeg skal være redd for dette, og det finnes langt viktigere ting å tenke på enn at noen har sett et bilde av meg naken på en dum skjerm. Det finnes utallige nakenbilder og filmsnutter på nettet med nakne personer i de mest intime situasjoner, og det har vært gitt ut utallige helsebøker der nakne mennesker har blitt avbildet uten at disse personenes liv har gått i stykker som følge av dette."

Men dagens trend er tydeligvis: Vær redd. Vær redd for alt avisene skriver om, vær redd for kroppspress, slankepress og motepress; vær redd for monstervirus, dødsbakterier og alt annet man kan være redd for, vær redd for at noen kan ta nakenbilder av deg når du minst venter det, og la frykten kvele livet ditt i stedet for å leve det. Likevel - at "alle andre" tenker slik, er ikke synonymt med at man skal følge resten av saueflokken.

Så til Rebekka vil jeg bare si: Du er altfor verdifull til å la frykten for disse bildene styre livet ditt; du er altfor enestående til at en gjeng tullinger som gjemmer seg bak en skjerm skal tro at de kan bestemme over noen bare fordi de har sett pinlige bilder av vedkommende naken. Du har overhodet ikke noen grunn til å føle skam eller anger som følge av dette - lær deg å gi blaffen, og ikke la angsten styre livet ditt.

astmaogallergi/Monica's blogg

12.02.2017 kl.09:53

Brian: Denne trenger ikke noen vidre kommentar! Videresender den, og sier bare amen!

Nebula Macrocosm

12.02.2017 kl.05:57

dårlig gjort as!

astmaogallergi/Monica's blogg

12.02.2017 kl.09:53

Nebula Macrocosm: Helt klart!

Lise Korsedahl

24.02.2017 kl.18:00

Men jösses va vidrigt! Helt förnedrande och hur kan man göra en sådan sak???!!!

I Sverige kan man polisanmäla sådant. Tyvärr hjälper det oftast inte så mycket när redan bilden/bilderna är publicerade. Osmakligt och respektlöst är vad det är. Finns inga ord!

Stor kram till henne!

/Lise

astmaogallergi/Monica's blogg

24.02.2017 kl.18:03

Lise Korsedahl: Det er ikke lov i Norge heller, og ja, det er politi anmeldt. Men det hjelper så lite når "hele" gutte klubben har sett bildene! Takk, tror hun setter stor pris på en kram! :)

Lise Korsedahl

24.02.2017 kl.21:16

ja det är fruktansvärd! Precis som jag skrev hjälper inte polisanmälan mot själva känslan man får och sitter med. En tjej i min sons klass var med om sak i Göteborg några år tillbaka. Hon var 16 och det var helt vansinnigt!

Däremot så väcktes åtal och han fick HÖGA böter!

Känner med henne!

<3

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits