"Jasså, du bruker Sundby dop??"

 

VENTOLIN;981115;SMH NEWS;PHOTOGRAPH BY JAMES ALCOCK;PHOTOGRAPH SHOWS ASTHMA SUFFERER, CINDY BENNETT (AGED 23) USING A VENTOLIN INHALER.

 

Jenta som sitter foran meg i dag ser ned i gulvet, mens hun mumler dette. Jeg kjenner jeg blir stiv som en stokk. Jeg tror nesten ikke det jeg hører.  

Jenta er 13 år. Knallgod på ski og løping. Best i sin klasse, helt til hun kollapset ved påsketider i fjor. Hun kom til oss, og fikk diagnosen astma. Hun begynte på medisiner, og fikk en ny hverdag. 

For at hun ikke skal bli syk, eller få seg en ny knekk, må hun bruke astmamedisin, og ikke minst Ventoline før hver trening og løp. Det er altså på stadion hun har fått slengt etter seg denne idiotiske meldingen. Og ikke av hvem som helst, men av noen foreldre til de andre barna på laget. 

Hva i granskogen er dette?? Her snakker vi om mobbing blant barn, men dette her? Voksne folk? Om du ikke har mer greie på dette en som så, da bør du holde klokelig kjeft, spør du meg. 

For det første: JA, Ventoline står på dopinglisten med farge gul. Det vil si at du kan bruke dette opp til en øvre grense. 

For det andre: Ventoline hjelper IKKE på de som ikke har sensitivitet i bronkier! Derfor er det liten sannsynlighet at denne 13-åringen gjør det bedre enn ditt barn på banen eller i løypa! 

Ærlig talt! Om du er så nedsnødd at du lirer ut av deg slike meldinger så bør du lese deg opp før du uttaler deg. Denne jenta tør nesten ikke ta sin nødvendige medisin på grunn av uttalelsene dine! 

Jeg går ut ifra at du sier dette fordi du er redd for at hun "doper" seg til seier over ditt barn?? Vel, da må du som sagt gå hjem å lese på Google, nettdoktoren eller hvor søren du finner svarene dine.

Så vil jeg til slutt be deg om å vaske munnen din med Zalo, fordi det du uttaler til en liten jente er utrolig stygt gjort! Rett og slett møkkete! 

 

4 kommentarer

Rita

02.02.2017 kl.07:10

Jeg tror verden har blitt gal. Er det mulig?

astmaogallergi/Monica's blogg

02.02.2017 kl.07:12

Rita: Tydligvis....!

Charlotte

03.02.2017 kl.14:13

Gaaaad!!! Ene datteren min har astma og. Bruker samme medisin. Heldigvis ikke hørt noe lignende :/

Ha en super helg flotte deg <3

astmaogallergi/Monica's blogg

03.02.2017 kl.15:01

Charlotte: Nei! Herregud så provosert jeg ble over den kommentaren !!!!! Tenke seg til, voksne folk!
Ha en flott helg du også <3

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits