En livsfarlig arbeidsplass! 

Tenk deg at du sitter på bussen på vei til jobb - du gruer deg. Tenk deg at i dag igjen skal folk le av deg, og de skal baksnakke bak din rygg. Tenk deg at du skal være redd for å bli slått sparket og spyttet på. Tenk deg at du skal være redd for å snu ryggen til kollegian din fordi han plutselig blir så  innmari sint at han kaster noe hardt mot hodet ditt. Tenk deg at du skal få høre hvor vondt det lukter av matpakken din. 

Tenk deg at du skal få bemerkinger over at jakken din er kjøpt på Cubus og ikke på Bik Bok. Du skal bli ertet for at du har flekk på klærne dine, og at skoene dine er stygge. Tenk deg at skal føle deg utrygg i korridoren fordi du har fått beskjed om at du skal bli banket opp, og sist men ikke minst, du får høre hvor feit og stygg du er. 

Når du forklarer dette for sjefen din får du heldigvis en tvungen unnskyldninga  av noen som absolutt ikke ser ut til å mene det. Sjefen din ber deg holde deg unna dem som mobber deg en stund, Han sier til deg at "de kan ikke noe for at de gjør det skjønner du. De blir bare så lett sinte" 

Tenk deg at du må ha dem rundt deg både i arbeidstiden og pausene dine i etterkant, og du må selv passe på at du rekker å komme deg unna neste gang. Mest sannsynlig rekker du ikke det, for ting skjer så plutselig. Og dessverre har ikke arbeidsplassen din råd til vakthold rundt uforutsigbare kolleger.

Hadde dette skjedd på din arbeidsplass hadde den mest sannsynlig blitt stengt på grunn fare for liv og helse. Historien ville sikker vært på første side i avisen, og det hadde blitt slått stort opp hvor forferdelig dette var for deg som arbeidstaker. Her ville arbeidstilsyn og HMS- ansvarlig blitt koblet inn. Dette ville blitt en stor sak. 

Det rare er at akkurat dette skjer på alle landets skoler hver dag! Hver dag blir barn sparket, slått, banket og lugget. Hver dag er det alltid noen som gruer seg til sin "arbeidsdag" på skolen. Hvorfor blir det slått hardere ned på når det gjelder vår arbeidsplass, men vi klarer det ikke med våre små barn på skolen? Kan du forklare meg forskjellen på det? Jeg skjønner det ikke! Nei-så-men om jeg gjør

 

Inspirasjon en kronikk i Aftenposten -2014

4 kommentarer

Rita

01.02.2017 kl.09:46

Helt enig dette. Her burde det virkelig politikere komme på banen. Mitt barn blir mobbet, og vi som foreldre sitter like makteløse tilbake. Det blir ikke gjort stort, enn hvor mye vi presset på.

astmaogallergi/Monica's blogg

01.02.2017 kl.10:15

Rita: Huff, hvor mange barn er det ikke som har det slik hver eneste dag da? Synes det er forferdelig leit. Skikkelig trist at det ikke går å få en slutt på dette problemet.

Charlotte

03.02.2017 kl.14:14

Allti like tungt å lese. Det viktigste vi kan gi våre barn er selvtillit og en god selvfølelse! ! Og selv om det ikke alltid er nok, hjelper det de i de fleste situasjoner... <3

astmaogallergi/Monica's blogg

03.02.2017 kl.15:00

Charlotte: Greia med hele innlegget var at hvorfor er vi så flinke når det gjelder de voksnes arbeidsplass, men ser gjennom fingrene og skal "vente og se" når det gjelder barn? Jeg skjønner ikke det!

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits