Billig sofa sa du??
 

Har du planer om å kjøpe brukte møbler på nettet, eller i brukt butikk? Da bør du lese videre. Jeg kjenner jeg blir kvalm, og får lyst til å kaste opp... Ærsj....

"Berit" og familien hennes travet rundt i møbelbutikker. De var på let etter ny sofa. Etter utallige butikker finner Berit endelig drømme sofaen. Aberet var bare at den var for dyr. Så mye penger hadde de ikke akkurat nå. 

Berit begynner å følge med på nettet, og plutselig en dag ser hun at noen skal selge drømme sofaen. Det står at den er lite brukt, og det beste er at den selges til langt under halv pris. Hun ringer, og blir lykkelig eier av en "ny" sofa...

Etter noen uker ser Berit at hun har fått noen røde prikker. De klør og hun tror det er noe hun har spist. Hun kjøper allergi tabletter, men det gir seg ikke. Så får mannen det samme, og snart også begge barna. De begynner etterhvert å ane ugler i mosen.

Når de undersøker sofaen kan de se noen små svarte flekker. De ser at de samme flekkene er på kanten av overmadrassene. De forstår at her har de fått besøk, av veggdyr! 

Et voksent veggedyr er rødbrunt og opptil en halv centimeter langt, men skjuler seg svært godt. De beveger seg kun om natten, når de registrerer utånding av CO2 og kryper til mennesker for å suge blod. De er resistente for insektsmidler som sprayer, og det eneste du kan gjøre er å ta kontakt med skadedyrkontrollen. 

Dette ble dyrt. Både sofaen og madrassene måtte på fryselager. Veggedyrene gjemmer seg helst i  sprekker og bak lister, og siden de er så små er de ikke lett å se. De måtte spraye hele huset, og kunne derfor ikke bo der på en stund. 

Veggdyr er et økende problem i Norge, og bare de siste årene har tilfellene firedoblet seg. Ærsj, sier jeg bare! Skikkelig ærsj! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits