10% fraværsregel sier du??

 


 

Klokken hadde så vidt bikket 07. 00 da jeg hutrer i en rask gange over broen. Her var det bare å komme seg inn. Gradestokken viste 12 blå i Drammen i dag, Nordavinden blåste fra alle kanter, og jeg var stivfrossen før jeg var halvveis. Fytti heite den gufsen fra elva er kald.

Så, der foran meg ser jeg henne. Ung, kanskje 17 år i olabukse, vinterjakke og BARE ankler og joggesko! Jeg fikk nesten kuldeslag av å se på det. Herregud a meg! Det der måtte være ekstremt kaldt.

I følge en forsker i SINTEF  er områder som ankler, og som ikke er beskyttet av klær, ekstremt utsatt for varmetap. Du blir altså så fort kald at det kan være farlig. Dette med ankelsokker og joggesko var på moten i fjor, og trenden ser ut til å fortsette.

Jenta foran meg stopper opp ved lyskrysset, og da jeg står ved siden av henne kan jeg ikke dy meg. Jeg bare må spørre om hun ikke fryser halvt ihjel snart. Hun ser på meg! "Vintersko er det styggeste jeg vet! Heller fryse en å gå med dem!"  

Når jeg løper inn i varmen på jobben tenker jeg på ramaskriket som har vært, og er, om 10% fraværsregler på skolen... Gud hjelpe meg. Håper hun ikke får influensa da. Da ryker ikke bare sokkene, men da ryker karakteren også! 

 

 

4 kommentarer

Victoria Larsen

06.01.2017 kl.18:12

Det er tullete med den regelen!

astmaogallergi/Monica's blogg

06.01.2017 kl.18:14

Victoria Larsen: Det vil jeg tro at det er ja.. Kan i hvert fall ikke bli så ofte syk...

Kristin

06.01.2017 kl.18:48

Jeg har delte meninger om den nye fraværsreglen, men det får nå være :) "Populært" å gå kledd sommerlig på vinteren også, selv om man blir syk.. Viktigere for unge å se bra ut enn å kle seg godt :) Tåpelig syns nå jeg, men de lærer vel jo eldre de blir.

astmaogallergi/Monica's blogg

06.01.2017 kl.19:31

Kristin: Tenkte når jeg hadde skrevet det ferdig at jeg nå hørtes jeg ut som ei gammel kjerring :)) Sannheten er vel at jeg alltid har vært en frysepinne, mote eller ei!

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits