Når barn mobber barn

 


(Stavanger aftenblad)

 

Jeg sitter her med en klump i magen, og tårer i øynene. Nok en gang har jeg fått høre en historie om barn som mobber barn. Nok en gang skjer dette på en av de laveste klassetrinnene på skolen, og nok en gang har ikke læreren fått det med seg.

Denne lille jenta  er tynn som en flis, men likevel blir det slengt mot henne at hun er feit. Alt hun har på seg blir kommentert, og gud bedre henne om hun har hull i sokken, eller har flekk på genseren. 

Mobberen er ei jente, like liten som henne selv, men utrolig stor i kjeften. Hun er en "smart" mobber og sier ingenting når det er stille eller få tilstede, men når de er mange og det er uro, hagler ukvemsordene. 

Dag ut og dag inn skjer dette, og selv om dette er tatt opp både med lærer, rektor, og de andre som er koblet inn i saken, forsetter det. Foreldreme har hatt møter på møter, men ingenting ser ut til å hjelpe. 

Jeg vet at de er på randen til å gi opp. De er på randen til å flytte, slik som mange av de som blir mobbet gjør. Det ser ut som om mobberne vinner gang på gang på gang. De drittungene blir værende, mens de som blir mobbet, flytter! 

Hvor er du lærer, spør jeg Hvorfor kan man ikke få slått ned på denne utingen? Disse barna er 7 år! Herregud, de går i 2 klasse, men likevel er mobberne blitt så "smarte" at de lurer dere? Tror du virkelig på at disse søte nydelige ungene ikke mobber?

I den siste tiden har jeg hørt mange historier, hvor de fleste kommer fra små trinnet. Her jobber mange nyutdannet lærere som aldri har vært bort i slike problemstillinger. Jeg sier ikke at det er lett å være lærer. Jeg sier ikke at det er lærern skyld, men jeg sier at mange har skylapper og ikke ser. 

Eller som denne lille jenta sa selv " lærerene hører bare på de som bråker, og ikke på hva som blir sagt av de stille"...

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits