Han burde skamme seg! 

En mann sitter på gaten og tigger. Han heter Christian og er hjemløs, tannløs og ensom. Han er også rusmisbruker og tjener sine kroner på å sitte der å tigge. 

Du har sikkert gått forbi dem. Noen av oss legger en slant i koppen, noen kjøper bladet de selger, men de fleste går bare flyktig forbi. Vi vil ikke se, og vi orker ikke tenke på de. Vi vil hjem til sofaen, varmen og middagen. 

Christian kan ikke det. Han sitter der i regn og i vind. Han sitter der sommer som vinter. Han har ingen hjem å gå hjem til. Han er denne kvisen på rompa jeg har snakket om før. Han er det ubehagelige vi ikke orker å tenke på. Han har sikkert seg selv å takke. 

Denne dagen, som alle andre dager, sitter Christan der med tigger koppen sin. Han ønsker alle en god dag, helt til en mann kommer gående mot han. Denne mannen stopper opp, og sender avgårde en spytteklyse. Den treffer der mannen ville den skulle treffe, nemlig Christian. 

"Petter uteligger" forteller denne historien på Instagram, og jeg reagerer med avsky! Hva får deg, ukjente voksne mann, til å spytte på et menneske som sitter nede? Hva får deg til å tro at du er så mye bedre enn Christian? 

Jeg vet at der kreves mot og styrke for å klare seg på gata i dag. Du skal tåle varme, kulde og regn. Du skal tåle å bli sett på, pekt på og snakket om. Du skal tåle og bli forbigått og harselert med, men spyttet på?? Fy a meg så lavt det går an å synke, kjære dresskledde mann! 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits