Faen ta deg!

  

En liten jente begynner på skolen. Hun er snill. For snill. Hun liker folk, og elsker dyr. Er genuint opptatt av alt som kan krype å gå, fra snegler til maur. Hun elsker livet rett og slett!

Så begynner dette lille mennesket på skolen. Fra begynnelsen av er hun litt rar. Elske maur? Herregud, så dumt! Hun blir fort blinket ut som snål, men blir forskånet første år... 

År nr to på en skole med 800 elever begynner bra, men så starter det. Fra å være en glad liten jente, blir hun hun innesluttet og rar. Hun får vondt i magen. Vil ikke på skolen og som foreldre skjønner man ikke noe! 

Mamma'en får på seg "strenge" stemmen og sier " hva i all verden skjer" ? På skolen SKAL du! Hun blir rarere og rarere. Hun blir mer og mer innesluttet. 

Så hører de voksne. Hun blir hakket på, tatt kvelertak på og kastet stein på. Hun mister sko og ødelagt jakker, Foreldrene kjefter og smeller for at hun ikke har orden. Nå vet de bedre ..,

Den lille jente er en skygge av seg selv! Alle de gode tingene hun har vært opptatt av, de som ikke kan ta vare på seg selv, de som har det vanskelig, de som virkelig trenger noen, de som trenger en god venn, det som trenger en hånd å krype opp i, de som elsker livet! Hun som elsker alt det der. Hun ligger på sofaen og er syk.

Hun er 7 år og vil ikke på skolen på grunn av mobbing. Hun er 7 år og ligger med pleddet over hodet og stenger seg ute fra omverden. Som voksen blir man dårlig av å se på det.

Alle som mobber andre burde skamme seg lenge og vel. Du som mobber er på skolen og har det fint, mens jenta som blir utsatt for all dritten din ligger hjemme! Denne lille jente er 7 år,- akkurat som du som mobber. Du skal vite at HER i dette landet betyr jenter noe. HER blir jenter hørt og sett. Akkurat HER betyr hun nemlig alt for mammaen og pappaen sin! 

 

 

19 kommentarer

stavangerinmyheart

04.12.2016 kl.10:35

Innlegget ditt rørte meg veldig. Og jeg vet hvordan du har det for jeg har vært der. Se det kjæreste du har bare svinner hen, øynene som mister gnisten og en står litt alene og vet ikke hva en skal gjøre. Tror det ikke har noe med hvor mobberne kommer fra, i våres tilfelle var han norsk. Utestengning og ord. I ettertid kom det frem at han var usikker, osv.osv. Håper hun går på en skole som er tøff nok til å ta opp kampen. Lykke til. Mine tanker kommer nok svinse innom deg og datteren din i dag av og til kjenner jeg meg rett.

astmaogallergi/Monica's blogg

04.12.2016 kl.12:13

stavangerinmyheart: å tusen takk .. Dine gode ord tar jeg meg med i kampen !!! Stå på selv du!!

Tone

04.12.2016 kl.10:59

Fy f....., stakkars jente. Regner med at du har tatt dette opp med lærer, sosiallærer osv. Er dessverre en del barn som ikke har lært hvordan de skal oppføre seg, og det verste er at de kommer unna med det.Spesielt utenlandske gutter ser ut som om de får gjøre akkurat hva de vil, og mange foreldre tror utelukkende på sitt barn. Men ikke gi deg, skolen plikter å ta dette på alvor.. Kanskje klassen har en assistent eller ekstra lærer som kunne sett litt ekstra etter i friminuttet.

Klem til dere :)

astmaogallergi/Monica's blogg

04.12.2016 kl.12:12

Tone: ... Er oppdrettet en mobbesak ja..men du vet..tar tid og mye vondter ...

Nann Karin

04.12.2016 kl.11:49

Kjenner klumpen i magen og tårer i øynene.. jeg tror at man kan mobbe uansett bakgrunn... dessverre. Og innlegget rørte meg mer enn du kan ane:

Jeg sender en gutt på skolen, men vondti magen og hodet.. og må også bruke strenge stemmen min for å få han i vei.Men, jeg kjører avgårde med klump i magen og erkjenner at jeg savner latteren og sangen. Han er seks år og begynte nedtelleingen til skoleslutt da det var 9 år og 187 dager igjen. :::

Lykke til med den viktgste jenta di <3 klem

astmaogallergi/Monica's blogg

04.12.2016 kl.12:10

Nann Karin: åhh.. Herregud .. Så vondt det gjør... Hva gjør vi????

sølvi waage

04.12.2016 kl.12:30

Må kommentere igjen. Jeg tror som jeg skrev tidligere at uheldigvis har det mye med skolen de går på. Min sønn har byttet skole, men de tok det alvorlig trodde jeg. De gjorde det - men det tok lang tid samt at foreldrene til denne gutten var sterke og resurs sterke. Altså - de var ikke tøffe er min konklusjon. Han har byttet skole, og her er det en lavterskelskole når det gjelder mobbing. De tar tak i den minste ting. Veldig engasjerte både lærere og rektor. Men tror det må være noen sterke og tøffe i ledelsen på skolen for at mobbing tas alvorlig og ikke skyves under teppet. Jeg tror at det er her problemene ligger. Men husk det er mine tanker rundt det....... Lykke til.

astmaogallergi/Monica's blogg

04.12.2016 kl.12:41

sølvi waage: hvor bor du om jeg kan spørre? Vi bytter skole her også! Orker ikke mer!

Conny Helén Lamøy

04.12.2016 kl.14:10

Eldstemann måtte også skifte skole. Flyttet til og med til en annen by. Der fikk han heldigvis mange venner og ingen som mobbet. Men det har satt sine preg på ham, helt klart.

Du er en god mamma som står opp slik for ditt barn! Det er så viktig.

astmaogallergi/Monica's blogg

04.12.2016 kl.14:43

Conny Helén Lamøy: Du er nok like god som har gjort som vi har gjort!!

Mariael

17.12.2016 kl.23:52

Det er ikke alt er som det skal være med de flinke på skolen. Jeg tror det.

astmaogallergi/Monica's blogg

18.12.2016 kl.07:48

Mariael: Denne historien har ingenting med å ikke være flink, men den handler om å være andeledes - slik de fleste av oss er..og hvor lett det er å bli hakke kylling da...

VictoriaMoria

18.12.2016 kl.04:45

Grusomt å lese, føler med deg <3

astmaogallergi/Monica's blogg

18.12.2016 kl.07:44

Victoriamoria: Takk <3

Victoria Grøtting

18.12.2016 kl.06:41

Åhh, denne stakk i magen.. Er blitt mye mobbet selv i 9 år nå.. så mye at når de hang opp et tau utenfor så ønsket jeg å bruke det.. Dessverre er det vanskelig å se mobbingen alt for mange ganger..

25.12.2016 kl.21:58

Bytt skole. Eneste som fungerer.

astmaogallergi/Monica's blogg

25.12.2016 kl.22:10

Anonym: skal det,,, men det blir jo helt feil...

Sajber

26.12.2016 kl.12:45

Har selv hatt en årelang kamp med den offentlige "enhets"-skolen.

Årevis med møter med rektor, sosiallærer, kontaktærer, ppt osv osv.

Ubruklige alle som en.

Man møter voksne med holdninger man ikke skulle tro var mulig.

Bytt skole før det er for sent. Mobbingen er en faktor som vil gå utover utdannelsen hennes.

Ja det er feil, men i dette drittlandet er det overgripere som skal synes synd på og selv om man skulle ønske at man kunne tvinge mobberne til å bytte skole, har vi politikere som fremstår som handlingslammede.

Når SV's Kristin Halvorsen som utdanningsminister med ansvar for å bekjempe mobbing, selv viste seg å være en mobber, er det ikke mye håp.

Ikke tro at du får noe hjelp til dette av det offentlige.

Du bør også vurdere privatskole. Imotsetning til den offentlige skolen, vil du oppleve at de kan holdes ansvarlige og det bidrar til at de gjør en innstats for at barnet ditt skal trives og lære.

astmaogallergi/Monica's blogg

27.12.2016 kl.15:29

Sajber: Nei, dette er ingen lett problemstilling. Jeg vet om så mange fortvilte foreldre som ikke vet sine arme råd. At dette problemet starter allerede i barnehagen er jo forferdelig i seg selv.
Ja, det blir det flytting og ny skole. Får håpe blanke ark er greia...

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits