Visste du dette om "pollensprøyta"?


(BT )

 

Nå er bjørkepollen sesongen over oss, og for mange har plagene vært der en stund allerede. Disse plagene kommer som "jula på kjerringa" hvert år, og folk strømmer til legekontorene for å ta en "pollen sprøyte" som jeg hører den blir kalt. 

IKKE gjør det! Fastleger forteller faktisk ikke bivirkningene på denne kortisonsprøyten, nemlig arr og dype hakk i huden. På fagspråket kalles dette atrofi, og forekommer faktisk ganske ofte. 

Slike innsøkk i huden, eller arr blir ikke borte igjen. Her har musklene trekt seg sammen på grunn av kortisonen du får inn i musklene, og det forblir slik. En gutt på18 år fikk problemer med å gå grunn av dette, da han fikk to slike sprøyter i rompa for to sesonger siden.

Det som er anbefalingen er å ta allergitabletter.  -Men om dette ikke er nok, så får du fastlegen din til å skrive ut Predisolon tabletter, hvor du tar 1 tablett ved kraftig allergi. Det er vil lette plagene dine. Om ikke det hjelper heller så må du snakke med legen din om vaksinering. Slike arr er jo ikke å anbefale akkurat! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits