Allergivaksinasjon.

Nå er høsten her og det er tid for oppvaksinering. Pollensesongen må være helt over før man setter i gang med å vaksinere for bjørk og gress. Vaksine for dyr og midd kan gjøres hele året. Det å vaksinere seg er liksom ikke fort gjort. Behandlingen begynner med lave doser som gradvis økes for hver behandling.  Dette tar ca 7 uker. Du skal ikke ha vaksine om du er  kraftig forkjølet, har feber eller er dårlig. Vedlikeholdsbehandling gis normalt mellom hver 6-8 uke i 3-5 år. For at du ikke skal få en allergisk reaksjon er det viktig å bruke allergitabletter. Klør det på stikkstedet på kvelden tar du deg en allergitablett til

Slik ser en oppvaksineringsboks for bjørk ut.

 

Den første gangen får man 3 sprøyter av hver vaksine, altså til sammen 6 sprøyter om du vaksinerer deg for bjørk og gress. Dette tar tid så du får belage deg på å sitte litt....:) Det må minst gå 20 minutter mellom hver sprøyte.

Sprøytene settes på overarmen.

Lokale reaksjoner som hevelse og rødhet er normalt. Alvorlige reaksjoner er heldigvis sjeldne.

Du skal unngå sterk fysisk aktivitet 24 timer etter vaksinen. Det er lurt å holde seg unna tomat, soya eller melon samme dag som du får vaksine for gress. For bjørk er det lurt å spise mindre av epler, pærer, nøtter og mandler samt rå gulerot. Om du vaksinerer deg for katt, hund eller hest må du prøve å begrense omgangen med disse dyrene de 7 ukene du oppvaksinerer deg.

 

Om du bare har allergi for gress finnes den en smeltetablett som du kan ta hver dag i 3 år. Dette kan fastlegen din skrive ut. De som har brukt denne sier at de har god effekt av den også.

 

Allerede neste års sesong kan du gå våren og sommeren bedre i møte. Ikke noe å lure på, spør du meg :)

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

astmaogallergi/Monica's blogg

astmaogallergi/Monica's blogg

45, Sandefjord

Hei på deg:) Jeg er jente på 45 år som bor i Sandefjord, hvor jeg som jobber sykepleier. Jeg har selv astma, og vet hvilken utfordringer dårlig pust kan være. Jeg vil i denne bloggen skrive litt om livet, og det jeg har sett, og opplevet som sykepleier. Håper du vil like det jeg skriver om. God lesning :) Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg mail monicahsvendsen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits